Sunday, October 9, 2011

Blogosfäär

Blogisi kirjutatakse väga erinevatel eesmärkidel, nii palju kui on inimesi, nii palju on ka erinevaid blogisid. Blogisi peetakse üldjuhul selleks, et jäädvustada hetki. Kui fotoaparaadiga on võimalik jäädvustada hetkest ainult pilt, siis blogis on võimalik jäädvustada lisaks piltidele ka videosid, emotsioone ja mõtteid.

Blogi pidajaid on kahte tüüpi, üks osa kasutajaid kirjutab blogi ainult enda jaoks „sahtlisse“ ning ei soovi seda avaldada. Teised jagavad oma päevikut ka laia maailmaga, et maailm saaks blogipidaja eluga kursis olla.

Päevik

Osad kirjutavad sissekandeid enda päeviku vormis, kajastades seal igapäevaseid mõtteid, tundeid ning toimunud sündmusi. Kirjutamise võimalik motiiv oleks jätta maha jälg.

Reisimine

Teised kasutavad blogi reisipäeviku otstarbel, et jäädvustada reisidel saadud elamusi ning jagada neid ka teistega. Samuti saab sel viisil olla ühenduses kodustega, nagu ka „Skype“ loengus mainiti on see odavaim ning väga mõistlik viis pidada sidet kodustega.

Perekonnaliikme lisandumine

Samuti on väga levinud blogid beebidest ja lemmikloomadest, kus jäädvustakse pereliikme kasvamise lugu. Blogis jagatakse teistega võsukese kasvatamise rõõme ja muresid.

Hobid / töö

Postitatakse erinevaid töö ja hobiga seotud sissekandeid. Seda tehakse üldjuhul teiste õpetamise eesmärgil, osad ka edevusest. Minu arvates võiks see olla üks peamisi ja praktilisemaid põhjusi blogi pidamiseks. Ise olen kohanud erinevaid moe, fotograafia ning poliitblogisi.

Mõned näited:

http://www.martlaar.ee/

http://dearbabyblog.com/

http://www.thesartorialist.com/

No comments:

Post a Comment